Adresă
Oradea,
Parc IC Brătianu nr. 5
Un zâmbet armonios și totodată sănătos poate să fie ingredientul care să vă asigure succesul în carieră și viața personală.
Estetica dentară înseamnă mai mult decât intervenții stomatologice, nu doar dorința pacientului de a avea dinți frumoși, implicit un zambet frumos. Estetica înseamnă tratamente stomatologice care îmbunătățesc calitatea vieții pacientului. Un zâmbet frumos este și înseamnă un zambet funcțional.
Digital Smile Design
Digital Smile Design este un concept inovator de previzualizare a lucrărilor dentare ce se vor realiza. Realizarea unei lucrări estetice prin fațete de ceramică sau coroane ceramice presupune mai multe etape de analiză și planificare. Un rezultat armonios ține cont de personalitatea, forma feței, aspectul buzelor, aspectul gingiilor pacientului etc.
1.Estetica dentara
Scopul principal al esteticii dentare este de a crea un zâmbet frumos, natural și armonios, care să sporească încrederea și să îmbunătățească înfățișarea generală a pacientului. În cadrul esteticii dentare, sunt abordate o serie de proceduri și tehnici pentru a corecta diverse aspecte inestetice ale dinților. Printre cele mai frecvente proceduri estetice dentare se numără: Albirea dentara precum si fatele dentare directe si indirect.
2.Reabilitari totale dentare
Reabilitarea totală dentară, cunoscută și sub numele de restaurare completă sau reconstrucție orală, este un tratament complex în stomatologie care vizează restabilirea sănătății orale și funcționalității complete a danturii unei persoane. Aceasta se adresează pacienților cu multiple probleme dentare, cum ar fi pierderea sau deteriorarea severă a dinților, afecțiuni ale gingiilor, de ocluzie (modul în care dinții se închid) și alte afecțiuni care afectează funcționarea corectă a cavității orale. Procesul de reabilitare totală dentară implică o serie de etape, iar planul de tratament variază în funcție de nevoile individuale ale pacientului.
3.Fatetele dentare
Fatetele dentare sunt o procedură stomatologică cosmetică utilizată pentru refacerea estetica zâmbetului. Acestea sunt subțiri, realizate din ceramică sau rășină compozită, care se aplică pe partea frontală a dinților pentru a corecta anumite probleme dentare si pentru a reda armonia zambetului.
Cand apelam la fatete/coroane dentare?
1.Dinti discromici: Fatetele pot acoperi dinții decolorați sau pătați care nu răspund la tratamentele de albire dentară.
2.Spații interdentare: Dacă există spații mari interdentare, fatetele pot umple aceste spații pentru a crea un aspect mai uniform al zâmbetului.
3.Dinți fracturati sau fisurati: Restaurarea aspectului și funcționalitatea dintilor
4.Dinți ușor înclinați sau asimetrici: Fatetele pot corecta dinții ușor înclinați sau asimetrici pentru a crea un zâmbet mai echilibrat.
Avantajele fatetelor dentare
Avantajele fatetelor dentare includ rezultate rapide, un zâmbet natural și durabilitate. De asemenea, conservă mai mult smalț decât coroanele dentare tradiționale. Cu toate acestea, trebuie menționate că este o procedură ireversibilă, deoarece odată cu îndepărtarea smalțului, dintii vor necesita întotdeauna acoperirea cu fatete sau coroane.
4.Incrustatiile ceramic de tip Inlay Onlay Overlay
Aceste tipuri de restaurări dentare (inlay, onlay și overlay)sunt realizate in laboratorul de tehnica dentara dintr-o ceramica cu proprietati specific.
Sunt concepute pentru a reda formă și funcția normală a dinților fiind o opțiune conservativă de tratament pentru cazurile în care un dinte are o leziune sau carie extinsă, dar încă poate fi salvat pentru a nu se recurge la coroana dentara. Alegerea între aceste opțiuni depinde de gradul de deteriorare a dintelui și de evaluarea făcută de medicul dentist pentru a identifica cea mai potrivită soluție în fiecare caz.