Adresă
Oradea,
Parc IC Brătianu nr. 5
PARODONTOPATIA MARGINALĂ
Parodontita este inflamația țesutului de susținere a dinților format din gingie, os și ligamente parodontale și cement. Aceasta se traduce printr-o simptomatologie diversă începând cu sângerarea gingivală, continuând cu hipertrofie gingivală, secreție purulentă a gingiilor, miros neplăcut, ulterior se observă retracții gingivale, mobilitate dentară de diverse grade și într-un final expulzia dinților.
TRATAMENT PARODONTOPATII MARGINALE
Tratamentul începe întotdeauna cu o igienizare profesională urmată de un tratament specific de chiuretaj subgingival și planarea radiculară care asigură îndepărtarea țesuturilor inflamate și infectare de pe dinte și din punga parodontală urmată de reatașarea gingiei pe dinte. În situații specifice sunt recomandate tratamente chirurgicale: operații cu lambou, grefe gingivale, grefe osoase sau utilizarea grefelor conjunctive pentru a obține o stabilitate a țesuturilor moi.
Menținerea: deoarece parodontopatia nu se poate vindeca, putem doar să stopăm evoluția ei. Este deosebit de important ca pacientul să se prezinte periodic la controale și igienizări.